Over Mij

Ik zal mezelf voor stellen ik ben Paul van der Male, Shiatsu en Qigong Tuina Therapeut en Qigong instructeur.

Paul Certificate

 

Voorheen was ik constructiebankwerker en lasser en s’avonds bekwaamde ik mij in de Oosterse gevechtkunst. Dit was ook de rede dat ik in aanraking kwam met shiatsu. Na een weekend cursus shiatsu in Rotterdam 1998 en een 10 daagse avond cursus in 1999 gevolg te hebben heb ik besloten om de HBO opleiding tot masseur en therapeut te volgen. Gestart in Rotterdam 1999 bij O.O.G. overgestapt in 2001 naar Qing Bai in Amersfoort, waar ik in 2003 mijn diploma behaalde voor Shiatsu Therapeut.

In 2003 ben ik begonnen met mijn praktijk met één dag in de week wat nu uitgelopen is tot een volledige week.

2004/2005 Heb ik HBO opleiding Westerse Medische Basis kennis behaald.

In 2005 ben ik begonnen bij het Wúji instituut onderbegeleiding van Hoofddocent Kong Mien Ho met Qigong Tuina en in 2007 ben ik daar afgestudeerd als Qigong Tuina en Qigong instructeur.

Per September 2007 geef ik les in Qigong uit het Tian Tai gebergte van Grootmeester Wang Hong De. Wang Hong De, is de leraar van Kong Mien Ho en schepper van deze Qigong vormen.

Laatst 2008 ben ik nog naar China geweest om mij nog meer te bekwamen in Tuina onderbegeleiding van grootmeester Feng Zhi Ming.

Kong Mien Ho is geboren in de Zuid-Chinese provincie Guangdong. Al sinds de jaren ’60 geeft Kong Mien Ho behandelingen vanuit zijn kennis van de medische Qigong. In Amstelveen heeft hij een praktijk voor Qigong Tuina en Geeft hij wekelijks les in Taiji Quan en Qigong. Hij verzorgt regelmatig gastcolleges op de afdeling fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt nauw samen met een artsacupuncturist.

Feng Zhi Ming heeft jarenlange ervaring in Tuina, Qigong en Taiji Quan. Hij is Therapeut en docent in Beidaihe (China) en wordt veel bezocht door patiënten uit heel China. Hij is de voorzitter van de Wushu federatie in Beidaihe en wordt regelmatig uitgenodigd voor het geven van lezingen en gastcolleges in Indonesië, Australia en de Verenigde Staten.